Pancito maakt ambachtelijke desempizza’s en brood. Met onze pizzacatering en desembakkerij willen we terugkeren naar de kern van goede producten en eerlijke ambacht. De biologische bloem die we gebruiken is afkomstig van lokale boeren, op steen gemalen door de ijzerkotmolen in Zwalm, met behoud van de voedzame kiem en zonder toevoegingen. De pizza’s zijn een samenwerking van de desembakker die zorgt voor een krokante, luchtige bodem en zijn vriendin die ze belegt met originele toppings. 

Pancito is meer dan een desembakkerij, met ons project willen we mensen samenbrengen en bewust laten genieten van een gezellige omgeving en kwaliteitsvolle producten. Daarom organiseren we ook bakworkshops voor kinderen en volwassenen, pizzafeesten en komen we met onze pizzastand cateren op uw feest.

Desem

Bij Pancito wordt enkel desem als rijsmiddel gebruikt voor de broden. Desem is een aloude techniek om brood te bakken, waarbij bloem en water op natuurlijke wijze fermenteren. Allerlei gisten en bacteriën vermenigvuldigen zich tijdens dit proces en bepalen zo de smaak van het brood. Ik hou nauwgelet de groei van azijnzuurbacteriën onder controle zodat het brood niet zuur smaakt.

Lokaal & Bio

Pancito gebruikt lokale basisproducten die bio gecertificeerd zijn. De bloem is afkomstig van Ijzerkotmolen in Zwalm, waar een oude watermolen de energie voorziet om het graan op steen te malen, met behoud van de voedzame kiem, zonder toevoegingen.

Ontstaan

De kiem van mijn liefde voor desem werd gelegd op een berg, diep in de Colombiaanse jungle. Bij gebrek aan lekker brood, ging ik uiteindelijk zelf aan de slag. Eenmaal ik het brood zag rijzen in de op hout gestookte kleioven, en vervolgens enthousiaste reacties van de kostgangers kreeg, laaide mijn passie verder op.

-> Eerste brood in Colombia